Compania energetica ucraineana Naftogaz a anuntat marti ca a platit Rusiei integral gazul consumat in septembrie, in valoare de 400 de milioane de dolari, informatie confirmata de Gazprom, relateaza RIA Novosti.
In baza contractului actual, Ucraina trebuie sa plateasca gazul consumat in luna anterioara pana pe sapte al fiecarei luni. In cazul in care Kievul nu reuseste sa achite la timp, este activat un sistem de plati in avans.

Bohdan Sokolovski, insarcinatul cu probleme energetice al presedintelui ucrainean, anuntase anterior ca Naftogaz este pregatit sa isi onoreze obligatiile in ceea ce priveste tranzitul gazului in aceasta iarna, desi situatia sa financiara este dezastruoasa.

El a dat asigurari ca Ucraina a depozitat circa 26 de miliarde de metri cubi de gaz in depozitele subterane, pentru a asigura tranzitul fara intreruperi catre Europa.

Premierul Iulia Timosenko a declarat la un moment dat ca 25,5 miliarde de metri cubi sunt suficienti pentru ca fosta republica sovietica sa isi acopere consumul intern si sa asigure livrarea fara intreruperi catre consumatorii europeni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri