Banca centrala a Marii Britanii, Bank of England, a mentinut dobanda cheie la minimul record de 0,5% si a majorat planul de cumparare de active cu 25 miliarde lire sterline, marcand cea de-a treia crestere din luna martie, in incercarea de a sustine revenirea din recesiune.
Comitetul de politica monetara, condus de guvernatorul Mervin King, a majorat valoarea activelor ce urmeaza sa fie cumparate cu bani noi la 200 miliarde lire. Analistii estimau, in medie, ca planul va fi majorat la 225 miliarde lire, potrivit unui sondaj Bloomberg citat de NewsIn.

Bank of England analizeaza semnalele de redresare a economiei, in contextul in care exista riscul ca nivelul creditarii sa nu fie suficient de puternic incat sa consolidere revenirea. Guvernul britanic a solicitat in aceasta saptamana mai muti bani pentru ajutarea celor mai mari banci din Marea Britanie.

"Problema este daca, la aceasta amploare, majorarea cu 25 sau 50 miliarde va ajuta foarte mult. Am pus in joc foarte multi bani si asa trebuia sa procedam. Trebuie sa incepem sa ne gandim la adevaratele probleme structurale cu care ne confruntam", a declarat George Magnus, consilier economic in cadrul UBS AG.

Banca a mentinut dobanda cheie la 0,5%, in ton cu estimarile analistilor consultati de Bloomberg. Bank of England mentine dobanda la nivelul minim de 0,5% din luna martie, pentru a combate grava criza financiara declansata dupa prabusirea Lehman Brothers Holdings Inc, in urma cu un an.

Un alt sondaj mai arata ca Banca Centrala Europeana ar putea anunta, de asemenea, mentinerea dobanzii de referinta la 1%.
Miercuri, Federal Reserve si-a reluat angajamentul de a mentine dobanzile la un nivel extrem de scazut pentru o perioada lunga de timp.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri