Presedintele bancii centrale americane, Federal Reserve, a declarat ca prevede o "crestere economica moderata" in Statele Unite anul viitor, insa majorarea somajului si activitatea slaba de creditare bancara reprezinta doua motive de "mare ingrijorare".
"Prevad ca avansul economic moderat va continua anul viitor", a afirmat Ben Bernanke, intr-un discurs pronuntat la Clubul Economic din New York, potrivit NewsIn.

In legatura cu revenirea sesizata incepand din aceasta vara, Bernanke a estimat ca redresarea economiei nu este doar rezultatul "factorilor puri temporari", precum sustinerea activitatii prin masuri guvernamentale."Astazi, conjunctura financiara este mai buna" fata de acum un an, "insa raman provocari economice importante", a avertizat el.

"Fluxul creditului ramane limitat, activitatea economica este slaba, iar somajul mult prea ridicat", a completat presedintele Fed.
Referitor la dolar, care s-a depreciat in ultimul timp, Bernanke a spus ca Federal Reserve supravegheaza evolutia cursului de schimb si ca institutia este "atenta la implicatiile" pe care aceste fluctuatii le au asupra politicii monetare.

Politica bancii centrale va contribui la a face din dolar o moneda puternica si care sa reprezinte "o sursa de stabilitate financiara pe plan mondial", a mai spus el.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri