Discutiile de la Copenhaga pe probleme climatice au facut progrese remarcabile, la jumatatea summit-ului, desi multe probleme delicate precum targetul pentru 2020 privind emisiile de gaze cu efect de sera sunt inca in impas, sustin delegatii la conferinta, scrie abcnews.go.com.
“Am facut progrese remarcabile in discutiile din aceasta prima saptamana”, a spus Connie Hedegaard, delegatul Danemarcei, mentionand ca toti participantii lucreaza la incheierea unui nou acord privind lupta impotriva schimbarilor climatice.

Mai mult, sursele citate au spus ca negociatorii au avansat foarte mult in gasirea de solutii pentru modalitatile in care tehnologiile de energie regenerabila, precum cele solare sau polare, pot fi implementate de tarile in curs de dezvoltare sau pentru promovarea impaduririlor in scopul stoparii emisiilor cu efect de sera.

Pe de alta parte, sunt si diferente mari de opinii pe probleme precum cresterea fondurilor pentru tarile sarace sau impartirea greutatii emisiilor cu efect de sera inainte de incheierea summit-ului, pe 18 decembrie.

In cadrul summit-ului, Uniunea Europeana a pus la dispozitie 7,3 miliarde de euro ca ajutor pentru problemele de natura climatica, in urmatorii 3 ani.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri