Numarul persoanelor din Uniunea Europeana care aveau un loc de munca in trimestrul al treilea din acest an a scazut cu 0,5% (1,019 milioane persoane) fata de trimestrul anterior, ritmul de scadere temperandu-se usor, potrivit datelor publicate de Eurostat. In trimestrul al doilea, numarul persoanelor ocupate se diminuase cu 1,44 milioane persoane, respectiv 0,6%, fata de primele trei luni din 2009.
In zona euro, numarul persoanelor ocupate a scazut in iulie - septembrie cu 0,5% (712.000) fata de trimestrul anterior, dupa ce in trimestrul al doilea alte 702.000 persoane din zona euro, respectiv 0,5%, isi pierdusera locul de munca fata de primele trei luni ale acestui an. In primul trimestru, rata ocuparii scazuse cu 0,8% in UE si cu 0,7% in zona euro fata de trimestrul anterior, potrivit agentiei NewsIn. Datele sunt ajustate sezonier, a mai anuntat Eurostat.

Biroul european de statistica preia date transmise de statele membre, iar Romania nu a furnizat date pentru acest indicator.

Toate sectoarele economice au raportat o diminuare a ocuparii, cu exceptia categoriei "alte servicii", domeniu ce cuprinde in special administratia publica, sanatatea si educatia, unde au fost inregistrate cresteri de 0,2% in UE si cu 0,3% in zona euro.

In constructii, ocuparea s-a micsorat cu 1,9% in UE si cu 2% in zona euro, iar in industria de prelucrare, cu 1,6% in UE si cu 1,7% in zona euro.

In agricultura, scaderea a fost de 0,4% in UE si 1,1% in zona euro, in servicii financiare si alte sectoare de afaceri, de 0,4% in UE, respectiv de 0,5% in zona euro, iar in comert, transport si servicii de comunicatii, de 0,2% in UE si de 0,1% in zona euro.

Raportat la acelasi trimestru din 2008, ocuparea a scazut cu 2% in UE si cu 2,1% in zona euro in trimestrul al treilea, dupa ce in trimestrul al doilea scazuse cu 1,7%, respectiv 1,8%. Potrivit estimarilor Eurostat, in trimestrul III erau angajati 221,6 milioane de barbati si femei in Uniunea Europeana, din care 144,8 milioane erau din zona euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri