La sfarsitul anului trecut, numarul falimentelor bancare din SUA ajunsese la 140, de peste cinci ori mai mare decat in intreg anul 2008. Intocmai cum se astepta agentia ce administreaza schema de garantare a depozitelor, falimentele din Statele Unite continua si in 2010 – prima institutie bancara pe acest an care a picat este Horizon Bank, cu sediul in Bellingham, Washington.

Autoritatile de reglementare de stat au verificat 18 sucursale ale bancii vineri. Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), agentie care administreaza schema de garantare a depozitelor in SUA, protejeaza clientii Horizon Bank si acopera, in prezent, conturi de pana la 250.000 dolari, arata CNN.com.

FDIC a anuntat ca banii clientilor Horizon pot fi accesati pe parcursul week-end-ului prin cecuri sau utilizand ATM-uri si carduri de debit. Cecurile acestora vor fi procesate ca de obicei, iar datornicii vor putea efectua fara nici o problema platile la imprumuturi.

Autoritatile au spus ca Federal Savings and Loan Association (Asociatia federala pentru Economii si Imprumuturi din Washington) isi va asuma toate depozitele Horizon, care au totalizat 1,1 miliarde dolari din 30 septembrie 2009. In plus, asociatia a fost de acord sa achizitioneze toate activele bancii, in valoare de 1,3 miliarde dolari.

Inchiderea Horizon Bank va costa FDIC aproximativ 539,1 milioane dolari.

Un total de 140 de banci din Statele Unite au dat faliment anul trecut – cel mai mare numar din 1992, cand au intrat in picaj 181 de institutii bancare. Insa cel mai mare numar de falimente bancare in SUA a fost inregistrat in 1989, cand s-au inchis 534 de banci.

La inceputul lunii decembrie a anului trecut, numarul total al falimentelor bancare atingea 130.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri