Producatorul britanic de dulciuri Cadbury a anuntat ca rezultatele anuale preliminare indica o performanta buna pentru 2009, in pofida crizei, si a precizat ca exista perspective favorabile companiei in acest an, astfel ca respinge din nou oferta ostila de preluare facuta de Kraft Foods.
Grupul american Kraft doreste sa preia Cadbury pentru 10,5 miliarde lire sterline (11,7 miliarde euro). In documentul final in care isi prezinta pozitia, Cadbury califica pretul oferit drept "derizoriu". Producatorul britanic estimeaza ca valoarea sa intrinseca a crescut de la prezentarea ofertei initiale a Kraft.

"Performanta noastra din 2009 a fost memorabila. Am avut un ritm bun de crestere a cifrei de afaceri, in pofida conditiilor economice care s-au dovedit cele mai dificile din ultimii 80 de ani", a declarat directorul general al Cadbury, Todd Stitzer (foto), citat de NewsIn.

Cadbury se apara de la inceputul lunii septembrie 2009 impotriva ofertei Kraft, care este platibila in numerar si actiuni.

Cadbury a anuntat cresterea dividendului cu 10% fata de cel acordat anul anterior.

"Oferta Kraft este si mai putin interesanta in prezent decat era atunci cand Kraft a facut oferta oficiala in decembrie. Nu lasati Kraft sa va fure compania, prin intermediul ofertei sale derizorii", a spus actionarilor presedintele Cadbury, Roger Carr.

In schimb, Warren Buffet, actionarul principal al Kraft, a atentionat saptamana trecuta grupul american sa nu plateasca prea mult pentru preluarea Cadbury.

Carr si Stitzer estimeaza ca pot atinge obiectivele pe termen lung ale Cadbury, respectiv o crestere anuala a vanzarilor cu rate cuprinse intre 5% si 7%, incepand din 2010.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri