Exporturile Germaniei au inceput sa creasca de la finalul lui 2009, ceea ce reprezinta un semnal bun pentru redresarea economiei, desi pe ansamblul anului trecut datele statistice oficiale au confirmat ca Germania a cedat Chinei pozitia de prim exportator mondial.
Germania a fost lider mondial in ce priveste exporturile din 2003, cand a preluat aceasta pozitie de la SUA.

Anul trecut a fost cel mai dificil an de dupa 1950 pentru exportatorii germani, exporturile primei economii europene cazand cu 18,4%, la 1.120 miliarde dolari (aproximativ 800 miliarde euro), potrivit datelor publicate de biroul federat de statistica (Destatis), citate de NewsIn.

In acelasi timp, vanzarile Chinei in strainatate au depasit 1.200 miliarde dolari anul trecut.

Exporturile Germaniei au ajuns in decembrie 72,3 miliarde euro, in date ajustate sezonier, in crestere de 3% fata de noiembrie, pentru a patra luna consecutiv. In decembrie a fost inregistrata si prima crestere in termeni anuali din octombrie 2008.

In 2009, Germania a inregistrat un excedent comercial de 136,1 miliarde euro, in scadere de la 178,3 miliarde euro in 2008.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri