Criza financiara din Grecia ar putea provoca o reactie in lant in alte tari europene si ar putea pune in dificultate sistemul financiar german, estimeaza Bafin, autoritatea de supraveghere a sistemului financiar german, citata de AFP.
"Cele mai mari pericole pentru sistemul financiar german provin din dificultatile cu care se confrunta PIIGS (Portugalia, Irlanda, Italia, Grecia si Spania)", arata un memorandum intern al Bafin, citat de NewsIn.

Grecia "s-ar putea afla, in cele din urma, la originea unei dislocari" a sistemului, mai arata memorandumul.

"Speculatiile si problemele financiare din ansamblul PIIGS ar putea provoca probleme grave si turbulente in piete", arata Bafin, care estimeaza ca aceste tari detin obligatiuni emise de banci din Germania in valoare totala de 522,4 miliarde euro.

De asemenea, mai multe banci din Germania au o expunere mare pe Grecia, printre acestea fiind si Hypo Real Estate, cu o expunere de 9,1 miliarde euro, potrivit Bafin.

Hypo Real Estate, care a suferit pierderi masive in contextul crizei financiare, a trebuit sa fie nationalizata in luna iunie.

Alte banci cu expuneri mari pe Grecia sunt Commerzbank, ce detine titluri grecesti in valoare de 4,6 miliarde euro, precum si bancile regionale LBBW si Bayern LB.

Banca Mondiala nu vrea sa se implice in situatia de criza bugetara si financiara cu care se confrunta Grecia. BM are ca misiune oficiala "lupta impotriva saraciei" si intervine in special in tarile emergente si in curs de dezvoltare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri