Premierul grec George Papandreou a facut apel la partenerii din zona euro sa ajute Grecia sa reduca nivelul costurilor de imprumut, insistand asupra faptului ca nu cere ajutoare din partea contribuabililor europeni si ca nu va face apel la Fondul Monetar International (FMI).
"Nu cerem bani de la contribuabilii germani, francezi, italieni sau de la altii", a declarat Papandreou, intr-un discurs adresat Parlamentului European.

"Tot ce spunem e ca avem nevoie de sustinere politica solida pentru a face reformele necesare si pentru a ne asigura ca nu trebuie sa platit mai mult decat trebuie pentru implementarea lor", a spus premierul grec, citat de NewsIn.

Papandreou a cerut Uniunii Europene sa ajuga saptamana viitoare la un acord pentru un mecanism de sustinere financiara, in cadrul summitului liderilor de stat si de guvern.

De asemenea, atat premierul grec, cat si unii politicieni germani au indicat miercuri posibilitatea unui ajutor dfin partea Fondul Monetar International (FMI). Papandreou a precizat din nou joi ca prefera sprijinul UE si ca spera ca guvernul grec sa nu fie nevoit sa apeleze la FMI.

El s-a aratat sceptic cu privire la ideea vehiculata de Germania, de a exclude un stat din zona euro in cazul in care incalca excesiv regulile de disciplina bugetara. "Simpla sanctionare nu poate fi o solutie, iar excluderea unui stat din zona euro ar fi un esec nu numai pentru statul exclus, ci si pentru uniunea monetara", a declarat Papandreou.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri