Grecia a plasat in piata titluri de stat cu scadenta la trei luni in valoare de 1,95 miliarde euro, la un randament de 3,65%, de peste doua ori mai mare fata de nivelul ultimei emisiuni, relateaza Bloomberg.
Costurile de creditare au continuat sa creasca pentru Grecia, in contextul in care investitorii se tem de o posibila intrare in incapacitate de plata. In cadrul unei operatiuni similare din 19 ianuarie, randamentul titlurilor cu scadenta la trei luni a fost de 1,67%, informeaza NewsIn.

Nivelul randamentului din emisiunea de marti a fost insa sub asteptarile unor analisti, care se asteptau la randamente de pana la 4,5%.

Nivelul initial al emisiunii, de 1,5 miliarde euro, a atras oferte de 6,921 miliarde euro, fiind suprasubscris de 4,61 ori, a anuntat agentia de gestionare a datoriilor publice.

Grecia a vandut titluri de stat de 1,56 miliarde euro saptamana trecuta, la randamente de sub 5%.

Grecia a vandut titluri de stat cu scadenta la sase luni in valoare de 780 milioane euro, la un randament de 4,55%, si titluri cu scadenta la un an, in valoare de 780 milioane euro, la un randament de 4,85%.

Reprezentantii FMI si UE urmeaza sa inceapa miercuri discutiile cu oficialii greci, pentru a stabili conditiile tehnice ale unui eventual ajutor.
Premierul grec, George Papandreou, a declarat luni ca, daca interesele tarii o cer, va recurge fara ezitari la un mecanism de finantare din partea FMI si UE.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri