Ministrul britanic de finante Alistair Darling (foto) a declarat ca Marea Britanie nu va sustine crearea Mecanismului de stabilizare care sa ajute economiile din zona euro ce intampina probleme, relateaza Sydney Morning Herald.
"Spun foarte, foarte clar ca, daca va exista o propunere pentru crearea unui fond de stabilitate pentru euro, trebuie sa fie o problema pentru tarile din Eurogrup", a declarat el la Bruxelles, unde participa la reuniunea ministrilor de finante ai UE.

"Ceea ce nu vom face si nu putem face este sa oferim sustinere pentru euro. Responsabilitatea pentru sustinerea euro trebuie sa fie a membrilor Eurogrup", a adaugat el, potrivit NewsIn.

Ministrii din finante din zona euro s-au intalnit duminica la Bruxelles, pentru a discuta despre infiintarea unui nou mecanism de verificare, pentru a preveni extinderea crizei elene.

Mecanismul, care este comparat cu un FMI european, ar fi valabil pentru cele 16 state membre ale Zonei euro. Unii lideri vor ca detaliile proiectului sa fie definitivate pana luni dimineata, inainte de deschiderea pietelor. Dar alte tari, precum Marea Britanie, se opun unei sustineri pe scara atat de larga.

Vineri, liderii din cele 16 tari membre au aprobat un credit de 110 miliarde euro pentru Grecia, sustinut de UE si FMI.
De asemenea, ei au ajuns la un acord privind pasii care trebuie facuti pentru a apara euro, accelera reducerile bugetare si asigura controlul deficitelor.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri