Un comitet de criza pentru turism a fost infiintat in Grecia, dupa ce aproape 20.000 de rezervari au fost anulate la hotelurile din Atena dupa manifestatiile violente impotriva masurilor de austeritate ale Guvernului.
Intre timp, autoritatile au publicat numele a 68 de medici gasiti vinovati de evaziune fiscala, in dorinta de a arata ca sunt decise sa lupte impotriva unei adevarate culturi a evitarii impozitelor, ceea ce a adancit criza economica a tarii, potrivit NewsIn.

Cresterea impozitelor si reducerile salariale, impuse de guvernul elen pentru a obtine imprumuturi de la FMI si UE, au dus nu numai proteste violente, dar si la cereri vehemente ca autoritatile sa combata coruptia si evaziunea fiscala.

Economistii spun ca veniturile ilicite sau din economia gri reprezinta aproape 30% din PIB-ul Greciei, ceea ce inseamna ca veniturile din impozite care au intrat anul acesta la buget - in valoare de 54 de miliarde de euro - puteau fi cu 15 miliarde mai mari, o suma care ar fi acoperit jumatate din cel mai recent pachet de austeritate elaborat de Grecia.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri