Agentiile de evaluare financiara Fitch Ratings si Moody's au revizuit in scadere ratingurile de credite ale British Petroleum, pe fondul gestionarii defectuoase a deversarii unei cantitati masive de petrol in Gloful Mexic.
Agentia de evaluare financiara Moody's Investors Service a revizuit negativ ratingul pentru datorii negarantate al British Petroleum de la Aa1 la Aa2. Ratingurile pentru creditele pe termen lung ale BP Corporation North America Inc. si BP Finance au fost revizuite negativ de la Aa2 la Aa3, cu perspectiva negativa.

Revizuirile reflecta asteptarile agentiei in legatura cu efectele pe termen scurt si mediu ale dezastrului ecologic din Golful Mexic asupra companiei britanice. Moody's se asteapta ca ponderea costurilor operationale pentru stoparea deversarii si curatarea apelor teritoriale sa fie foarte mare, iar compania sa nu se mai poata concentra pe celelalte obiective ale sale in urmatoarea perioada, conform raportului, anunta NewsIn.

Fitch Ratings a retrogradat ratingul de credit pe termen lung al BP la "AA", de la "AA+", cu perspectiva negativa, din cauza riscurilor privind operatiunile si situatia financiara a grupului petrolier britanic in urma dezastrului Deepwater Horizon, informeaza un comunicat al agentiei de evaluare .

Fitch a confirmat ratingul de credit pe termen scurt al companiei la "F1+".

Retrogradarea ratingului BP reflecta opinia Fitch ca riscurile privind afacerile si profilul financiar al BP continua sa creasca in urma accidentului de la platforma Deepwater Horizon din Golful Mexic. Compania a esuat pana acum in repetate randuri sa opreasca scurgerea de petrol si a recurs, in schimb, la metode de colmatare, care ar putea de asemenea sa nu aiba succes, in functie de diversi factori, conform comunicatului analistilor de la Fitch. In plus, Fitch noteaza ca masura ce consta in saparea unor puturi de degrevare prin care sa fie oprita definitiv scurgerea este riscanta si ar putea sa devina eficienta numai odata cu trecerea timpului, prelungind criza.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri