Sustinerea recuperarii economice necesita noi stimulente monetare, intrucat efectele recesiunii se fac in continuare simtite, a afirmat viceguvernatorul Bancii Angliei, Charles Bean, citat de Bloomberg.
"Reducerea indatorarii este incompleta, recuperarea ramane fragila si trebuie rezolvata problema unei capacitati de productie prea mare. Ar putea fi necesare noi masuri de politica monetara pentru a mentine ritmul recuperarii economice", a afirmat Bean, informeaza Mediafax.

Bean s-a alaturat presedintelui Rezevei Federale a SUA, Ben Bernanke, afirmand ca bancile centrale nu sunt vinovate de criza creditelor. Singurul mod in care aceasta ar fi putut fi impiedicata ar fi fost prin cresterea substantiala a dobanzilor, iar efectul acetora ar fi fost un avans economic mult mai slab in perioada respectiva.

Bancile centrale ar trebui sa analizeze noi metode de a ajuta la prevenirea unor crize financiare viitoare, ca reglementarea macro-prudentiala. Totusi, oficialii trebuie sa se asigure ca politicile monetare si masurile macro-prudentiale sunt coordonate, a adaugat el.

Datele publicate vineri de autoritatile americane au aratat o crestere de 1,2% a economiei in trimestrul al doilea, cel mai mare avans incepand din 2001 si peste estimarile initiale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri