Creditarea catre sectorul privat din zona euro a accelerat in august, la cea mai rapida rata de crestere din ultimele 14 luni, a anuntat luni Banca Centrala Europeana (BCE), semnaland ca ciclul de credit este pe cale sa revina in parametri normali, transmite Reuters.
Creditele catre gospodariile si firmele din zona euro au crescut cu 1,2% in august fata de aceeasi perioada a anului trecut, al cincelea avans consecutiv al indicatorului si cea mai accentuata majorare din iunie 2009, potrivit Mediafax.

Imprumuturile noi catre companii, pana acum "veriga lipsa" din relansarea pietei de credit, au urcat fata de luna iulie, dar au scazut cu 1,1% comparativ cu august 2009, in timp ce creditarea a crescut in cazul gospodariilor.

"In general, vedem pasi mici catre normalizare. Nu as descrie aceste rate de crestere drept normale, dar BCE se gandeste probabil ca sectorul financiar este intr-un proces de normalizare", comenteaza economistul BNP Paribas Ken Wattret.

BCE considera ca imprumuturile catre companii sunt in urma ciclului economic, dar sunt esentiale pentru a putea avea certitudinea ca exista o revenire sustinuta a creditarii catre firme, in special dupa ce bancile au beneficiat de doi ani de lichiditate ieftina si generoasa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri