Fostul trader al Societe Generale (SocGen) Jerome Kerviel, invinuit ca a provocat bancii pierderi de 4,9 miliarde de euro prin tranzactii neautorizate in 2008, a fost condamnat marti la cinci ani de inchisoare, din care doi cu suspendare, si la plata integrala a pierderilor, potrivit Mediafax.
Instanta l-a gasit pe Kerviel vinovat de trei capete de acuzare, respectiv abuz de incredere, fals si uz de fals si introducerea frauduloasa de date intr-un sistem informatic. Procurorii au cerut o pedeapsa de cinci ani de inchisoare, din care unul cu suspendare.

Kerviel a fost obligat la plata a 4,9 miliarde de euro catre SocGen ca daune si interese, suma reprezentand pierderile reclamate de banca.

"Kerviel a depasit cadrul atributiilor sale luand pozitii speculative fara informarea bancii", a decis instanta de judecata, dupa mai mult de trei luni de deliberari.

In timpul procesului, traderul nu si-a modificat apararea. El a recunoscut ca a pierdut simtul realitatii, dar a repetat ca a fost lasat sa actioneze de catre sefi, care, mai mult, l-au incurajat sa-si asume riscuri deoarece castiga bani pentru banca.

Avocatul lui Kerviel a anuntat ca va ataca cu apel decizia de condamnare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri