Comisia Europeana a renuntat la ideea interzicerii temporare, la nivelul UE, a forarilor petroliere la mare adancime, mai ales la presiunea Marii Britanii, dar vrea sa conditioneze acordarea noilor autorizatii de norme mai stricte de securitate si control, transmite AFP.
Comisarul pentru Energie Gunther Oettinger a admis ca propunerea sa initiala a fost modificata la presiunea unora dintre colegii sai, scrie Mediafax.

Oettinger a sustinut initial introducerea unui moratoriu, in asteptarea rezultatelor anchetei referitoare la cauzele dezastrului de la o platforma a grupului BP din Golful Mexic.

Vicepresedintele CE, britanica Catherine Ashton (care este si sefa diplomatiei UE), a carei tara exploateaza numeroase platforme petroliere in Marea Nordului, a jucat un rol decisiv in modificarea propunerii comisarului german, a dezvaluit o sursa europeana apropiata discutiilor.
Propunerea modificata prevede posibilitatea suspendarii acordarii de autorizatii pentru noi foraje.

Sursa a aratat ca legislatia statelor membre si cea comunitara nu permit impunerea unui moratoriu la nivelul UE.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri