Guvernul elen ar putea implementa noi masuri de austeritate pentru a atinge obiectivele privind deficitul bugetar din 2011, apreciaza comisarul european pentru Afaceri Economice, Olli Rehn, citat de AFP.
Biroul de statistica al Uniunii Europene (UE), Eurostat, a descoperit cu ocazia unei misiuni in Grecia, in septembrie, mai multe "entitati" elene care ar trebui reclasificate ca organisme publice, ceea ce va duce la cresterea datoriei si deficitului bugetar din perioada 2006-2009, a afirmat Rehn, dupa o reuniune a ministrilor de Finante din zona euro (Eurogroup), organizata la Luxemburg, potrivit Mediafax.

Cu toate acestea, Atena mentine obiectivele bugetare pentru 2011, iar guvernul ar putea fi nevoit sa implementeze masuri aditionale de consolidare bugetara, a adaugat comisarul european.

Presedintele Eurogroup, Jean-Claude Juncker, a afirmat, la randul lui, ca este prea devreme pentru a evalua consecintele unei revizuiri a statisticilor bugetare elene.

Grecia s-a angajat sa reduca deficitul bugetar si datoria pana in 2013 in schimbul unui ajutor financiar UE-FMI de 110 miliarde de dolari. UE si FMI au stabilit ca obiective pentru Grecia un deficit de 8,1% din Produsul Intern Brut (PIB) in acest an si de 7,6% din PIB in 2011.

Guvenul elen, mai optimist, prevede in proiectul de buget ca tinta de deficit un nivel de 7,8% din PIB in 2010 si de 7% din PIB anul viitor.
Eurostat si-a exprimat deja, in aprilie, indoielile legate de datele statistice anuntate de Grecia si a indicat ca deficitul bugetar din 2009, evaluat de Atena la 13,6% din PIB, ar putea fi majorat cu 0,4 puncte procentuale, dupa includerea in calcule a pierderilor mai multor organisme publice cu probleme, precum compania nationala de cai ferate.

Guvernul elen a anuntat la inceputul lunii ca deficitul pentru 2009 ar putea fi revizuit la 14% din PIB.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri