Autoritatile de la Londra si Berna au convenit inceperea de negocieri in domeniul fiscal, referitoare la impozitarea conturilor detinute de cetatenii britanici in Elvetia.
Acordul referitor la inceperea negocierilor a fost incheiat de ministrul britanic de Finante, George Osborne, si omologul sau elvetian, Hans-Rudolf Merz, potrivit unui purtator de cuvant al Ministerului de Finante din Marea Britanie, scrie Mediafax.

"Obiectivul este ca cetatenii britanici care au conturi bancare in Elvetia sa fie impozitati pentru dobanzile primite, inclusiv retroactiv, a explicat purtatorul de cuvant.

Acordul va permite imbunatatirea schimbului de informatii cu autoritatile elvetiene, a aratat el.

Impozitele aplicate conturilor din Elvetia ale britanicilor vor putea fi transferate direct fiscului din Marea Britanie.

Purtatorul de cuvant a precizat ca negocierile sunt abia la inceput, dar a evocat posibilitatea discutarii unui acord similar cu Germania.

Potrivit Financial Times, negocierile se refera la circa 125 de miliarde de lire sterline (140 miliarde euro) detinute de britanici in conturi elvetiene.

Initial, Marea Britanie a solicitat Bernei furnizarea automata de informatii in aceasta privinta, dar autoritatile elvetiene insista ca identitatea titularilor de conturi sa fie protejata, pentru pastrarea secretului bancar.

Potrivit Ministerului elvetian de Finante, Elvetia si Germania urmeaza sa incheie, joi, la Berna, un acord similar pentru inceperea negocierilor in domeniul fiscal.
Presa germana a relatat ca un acord cu Elvetia poate aduce fiscului german pana la 30 de miliarde de euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri