Economia Greciei va inregistra anul viitor o scadere cuprinsa intre 2,5% si 3%, a declarat ministrul elen de Finante, George Papaconstantinou.
"Economia se va comprima cu 4% in acest an si va inregistra o scadere de 2,5-3% in 2011", a afirmat Papaconstantinou, citat de Mediafax.

Proiectul de buget pentru anul viitor prevede ca Produsul Intern Brut (PIB) va scadea cu 4% in 2010 si cu 2,6% in 2011, din cauza masurilor de austeritate bugetara adoptate de guvern.

Grecia s-a angajat sa reduca deficitul bugetar si datoria pana in 2013 in schimbul unui ajutor financiar UE-FMI de 110 miliarde de dolari. UE si FMI au stabilit ca obiective pentru Grecia un deficit de 8,1% din Produsul Intern Brut (PIB) in acest an si de 7,6% din PIB in 2011.

Guvenul elen, mai optimist, prevede in proiectul de buget ca tinta de deficit un nivel de 7,8% din PIB in 2010 si de 7% din PIB anul viitor.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri