Profitul net al grupului farmaceutic francez Sanofi-Aventis a crescut in trimestrul al treilea cu 8,9%, excluzand amortizarea si elementele exceptionale, la 2,47 miliarde de euro, rezultat peste estimarile analistilor, iar vanzarile au avansat cu 5,7%, transmite Reuters.
Mai multi analisti chestionati de Reuters au anticipat un profit net de 2,31 de miliarde de euro pentru al treilea trimestru. Vanzarile s-au situat, in perioada analizata, la 7,82 de miliarde de euro, nivel superior celui prognozat de analisti, de 7,63 de miliarde de euro. La cursuri de de schimb valutare constante, profitul si veniturile au scazut cu 2,2%, respectiv 1,7%, informeaza Mediafax.

"Aceste rezultate sunt mai bune decat s-a anticipat, datorita vaccinurilor, care au compensat performantele dezamagitoare ale produselor farmaceutice", a afirmat Eric le Berrigaud, analist la Raymond James.

Vanzarile de vaccinuri au avansat cu 9% in perioada analizata.

Sanofi estimeaza ca in acest an va face economii de 1,2 miliarde de euro, in raport cu cheltuielile din 2008. Grupul a investit, in trimestrul al treilea, 1,08 miliarde de euro in cercetare si dezvoltare, cu 2,2% mai putin decat in intervalul corespunzator din 2009.

In Romania, Sanofi-Aventis este lider pe piata farmaceutica, dupa ce a cumparat in 2009 compania ceha Zentiva, ingloband si operatiunile acesteia de pe piata romaneasca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri