Somajul din Germania a scazut usor in octombrie, la cel mai redus nivel din ultimii 18 ani, ca urmare a efectului pozitiv al cresterii economice sustinute asupra pietei muncii, transmite Reuters.
Potrivit datelor neajustate la factorii sezonieri, numarul somerilor a coborat la 2,945 milioane de persoane, sub pragul psihologic de trei milioane, pentru prima oara din octombrie 1992, informeaza Mediafax.

In cazul datelor ajustate, numarul somerilor s-a redus cu 3.000, la 3,153 milioane de persoane, potrivit datelor publicate joi de Biroul Muncii. Rata somajului s-a mentinut la 7,5%, peste nivelul de 7,4% anticipat de analisti.

"Desi declinul somajului a fost sub asteptari, tendinta pietei muncii este pozitiva, sustinuta de cresterea economica solida", a declarat Aline Schuiling, analist la ABN Amro.

Datele referitoare la economia germana, cea mai mare din Europa, arata ca redresarea neasteptat de puternica ar putea rezista fragilitatii economiei mondiale.

Increderea populatiei se afla la cel mai ridicat nivel atins dupa mai 2008, in timp ce optimismul oamenilor de afaceri se afla in octombrie la maximul ultimilor trei ani si jumatate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri