Irlanda a "capitulat rusinos", dupa 90 de ani de independenta si doua saptamani de "minciuni flagrante" din partea guvernului, prin acceptarea ajutorului financiar extern, apreciaza presa irlandeza, care anticipeaza caderea iminenta a executivului responsabil de esecul economic al statului, potrivit Mediafax.
"Dupa doua saptamani de minciuni flagrante, guvernul va cersi la Bruxelles, dupa ce a provocat falimentul statului prin politicile lui. Birocratii europeni ne vor gestiona afacerile. Cu toate acestea, ne-a ramas o singura putere, de a-i sanctiona pe cei responsabili de distrugerea natiunii. Uniunea Europeana (UE) si Fondul Monetar International (FMI) ne vor salva economia, dar noi singuri ne putem salva natiunea", titreaza The Irish Sun, preluat de AFP.

The Irish Daily Mail denunta, de asemenea, capitularea fara precedent a Irlandei, considerand ca guvernul a pus capat unei perioade de 90 de ani de independenta, fluturand steagul alb.

The Irish Times cere chiar demisia guvernului. "Sunt necesare alegeri anticipate pentru a pune capat acestei ticalosi. Coalitia de guvernamant nu va rezista pana in primavara", subliniaza publicatia.

Prezenta misiunii comune a UE, FMI si a Bancii Centrale Europene reflecta esecul Irlandei de a gestiona propriile afaceri, se mentioneaza in The Irish Independent, care apreciaza ca statul se afla, cu siguranta, in faliment.

UE si FMI au convenit sa acorde Irlandei un imprumut de urgenta de 80-90 miliarde euro, iar oficialii celor trei parti au inceput luni dimineata sa puna la punct detaliile acordului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri