Germanii de la Rewe au decis sa vanda grupul TransGourmet, in cadrul caruia este inclusa si Selgros Cash&Carry, catre elvetienii de la Coop, intr-o tranzactie estimata a se finaliza pe data de 10 ianuarie 2011.

TransGourmet a fost initiata in 2005 ca un joint-venture intre Coop si Rewe, fiecare avand o participatie de 50%. Anuntul privind tranzactia a fost facut la inceputul lunii trecute.

Motivul iesirii Rewe din actionariatul TransGroup il reprezinta planurile companiei germane de a se concetra, in continuare, pe business-ul de retail si de turism. Selgros Cash&Carry este un lant de magazine de tip angro, adresate clientilor revanzatori.

In Romania, Rewe va continua sa opereze lanturile de magazine Billa, Penny Market si Penny XXL, care comercializeaza produse alimentare si nealimentare en-detail. Dertour, compania de turism a retailerului german, are o filiala si in Romania.

Cu vanzari de peste 50 de miliarde de euro si cu peste 330.000 de angajati, grupul Rewe este unul dintre cele mai mari companii de comert si turism din Germania si Europa. Coop este unul dintre cei mai mari retaileri din Elvetia, cu un numar de peste 50.000 de anagajati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri