Directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, apreciaza ca situatia economica a Europei este "foarte ingrijoratoare", insa moneda euro nu este in pericol, cu toate ca este nevoie de o mai buna coordonare politica in regiune, transmite AFP, citat de Mediafax.
"In prezent, se fac in continuare simtite efectele crizei, iar situatia Europei ramane foarte ingrijoratoare, iar viitorul este mai incert ca niciodata", a afirmat Strauss-Kahn, intr-o conferinta organizata la sediul european al ONU.

Europa este una dintre putinele regiuni care nu a iesit din criza si unde statele se confrunta cu probleme bugetare si bancare, a mentionat seful FMI, atragand atentia asupra sistemului de supraveghere financiara invechit.

"Cred, insa, ca nu exista vreun pericol pentru euro. Cred ca, daca zona euro nu-si revine indeajuns de repede, risca sa se confrunte cu perioade dificile de crestere lenta", a spus Strauss-Kahn.

El a subliniat ca euro trebuie sustinut de o mai buna cooperare politica intre state.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri