Mark Madoff (foto), fiul lui Bernard Madoff, a fost gasit mort in apartamentul sau din New York, primele indicii ducand spre posibilitatea sinuciderii, noteaza Financial Times.
Trupul barbatului in varsta de 46 de ani a fost gasit de tatal vitreg in apartamentul in care locuia in New York, au declarat surse apropiate incidentului.

Medicii legali vor examina cauza decesului, insa primele indicii duc spre viarianta sinuciderii. Mark Madoff nu a lasat niciun bilet sau testament.

In urma cu doi ani, Bernard Madoff i-a povestit fiului sau despre frauda. Acesta l-a denuntat autoritatilor, care au inceput investigatiile, finantistul primind o pedeapsa de 150 de ani de inchisoare.

Unul din avocatii lui Mark Madoff a declarat ca acesta a fost "o victima inocenta a crimei tatalui sau, care a cedat dupa doi ani de presiune, acuzatii false si inventii”.

Bernard Madoff, fost presedinte al Consiliului de Administratie al Nasdaq, a fost condamnat la 150 de ani de inchisoare de un tribunal din New York.

Sentinta reprezinta maximul de pedeapsa pentru escrocheria de pana la 65 de miliarde de dolari, comisa de acesta. Escrocheria Madoff ar putea avea circa 3 milioane de victime directe si indirecte pe plan mondial.

In total, 13 miliarde de dolari au fost confiscati de la banci, persoane particulare si chiar organizatii caritabile. Totusi, pierderile sunt intre 50 si 65 de miliarde de dolari, daca se ia in calcul profitul adus de aceste sume, si mai ales, daca dobanzile ar fi fost reale.

Frauda lui Bernard Madoff a generat si victime umane, in randul clientilor sai: un investitor francez s-a sinucis dupa ce a pierdut circa 1,4 mld. dolari.

Cum arata o zi pentru prizonierul Madoff
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri