Grupul farmaceutic elvetian Novartis va prelua integral compania americana Alcon, cel mai mare furnizor de produse pentru ingrijirea ochilor, in urma unui acord prin care va plati 12,9 miliarde de dolari pentru actiunile pe care nu le detine inca la acesta, transmite agentia Reuters, preluata de Mediafax.
Novartis a finalizat in acest an preluarea unei participatii de 77% la Alcon, de la grupul Nestle.

Acordul a avut loc la capatul unui conflict de 11 luni cu actionarii minoritari ai Alcon si dupa ce a acceptat imbunatatirea ofertei initiale cu o componenta in numerar.

Actiunile Novartis au inregistrat cea mai mare crestere in mai mult de doi ani la bursa din Zurich, in urma anuntului ca Novartis va rascumpara actiuni, pentru a compensa emiterea de titluri.

Astfel, Novartis va relua un program de rascumparare de actiuni in valoare de 10 miliarde de franci elvetieni (10,3 miliarde dolari), suspendat in aprilie 2008.

"Novartis devine lider mondial in domeniul produselor pentru ingrijirea ochilor prin preluarea unei platforme inovative cu ritm rapid de dezvoltare, bazata pe nevoile crescute ale unei populatii in curs de imbatranire", a declarat Daniel Vasella, presedintele Novartis.

Grupul elvetian spera ca preluarea Alcon, care valoreaza in total circa 52 miliarde de dolari, va contribui la diversificarea opertiunilor Novartis si il va proteja de pierderea patentelor unor medicamente cu vanzari mari, cum ar fi Diovan, destinat reglarii tensiunii arteriale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri