Euro este prea puternic in raport cu dolarul si afecteaza competitivitatea companiilor din zona euro, a declarat, joi, presedintele francez, Nicolas Sarkozy, potrivit cotidanului Wall Street Journal.
Sarkozy a afirmat, in timpul unei vizite la o fabrica a producatorului de avioane Airbus, ca "va lupta" pentru a asigura un curs de schimb competitiv al companiilor germane in perioada in care Franta va detine presedintia grupului G20 al statelor industrializate si in curs de dezvoltare, informeaza Mediafax.

Reducerea volatilitatii de pe piata materiilor prime este, de asemenea, o prioritate pentru Franta in G20, a adaugat el.

Presedintele francez a facut apel la o armonizare economica si fiscala mai puternica in zona euro si a afirmat ca va colabora in acest scop cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

"Nu putem avea aceeasi moneda si strategii economice diferite", a declarat Sarkozy.

Totodata, nu este corect ca Irlanda, care a primit ajutor financiar masiv de la partenerii europeni pentru a-si salva sectorul bancar, sa detina un avantaj competitiv fata de restul statelor comunitare prin taxele mult mai mici pentru companii.

Presedintele francez a avertizat ca ar fi o greseala ca Franta sa se gandeasca sa paraseasca zona euro, mai ales ca moneda unica a contribuit la protejarea economiei tarii in timpul crizei. "Dezmembrarea euro ar fi ca dezemembrarea Europei. Voi face tot posibilul pentru a pastra moneda europeana", a spus el.

Economia Frantei a avansat cu peste 1,5% anul trecut, iar 2011 va fi un an de consolidare a cresterii, considera Sarkozy.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri