Datoria publica excesiva reprezinta cea mai mare amenintare la adresa prosperitatii Europei, a declarat cancelarul german Angela Merkel, la Forumul Economic Mondial de la Davos, transmite Reuters.
Merkel a insistat ca si alte state membre ale Uniunii Europene sa urmeze exemplul modelului de austeritate adoptat de Germania, cea mai mare economie a Europei, relateaza Mediafax.

"Masurile de economisire si cresterea economica nu se exclud reciproc. Mi s-au facut reprosuri si mi s-a spus ca Germania ar trebui sa contribuie la crestere si ca daca iei calea consolidarii, pui in pericol cresterea. Insa in ultimii doi ani am avut parte de o experienta foarte interesanta. Am redus cheltuielile, dar am avut o crestere economica de 3,6% anul trecut", a afirmat oficialul german.

Cancelarul si-a exprimat, de asemenea, ingrijorarea privind aparitia unor prime semne de protectionism dupa criza economica si a facut apel la decidentii politici mondiali sa incheie in acest an un acord comercial.

Al 41-lea Forum Economic Mondial reuneste pana duminica 2.500 de participanti in statiunea montana elvetiana Davos. La conferinta iau parte 35 de sefi de state si de guverne, 80 de ministri, opt guvernatori de banci centrale si 1.400 de actori ai scenei economice mondiale. Forumul are ca tema pentru acest an "Norme comune pentru o realitate noua".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri