Casa de avocatura bpv Grigorescu Stefanica a reprezentat clientul Siemens IT Solutions and Services intr-un arbitraj impotriva Ministerului Finantelor Publice si Oficiului de Plati si Contractare Phare.
Astfel, casa de avocatura a obtinut pentru clientul sau Siemens IT Solutions and Services (in prezent, Atos IT Solutions and Services) o sentinta importanta intr-o procedura arbitrala impotriva Ministerului Finantelor Publice si Oficiului de Plati si Contractare PHARE (OPCP).

Actiunea arbitrala a fost introdusa la inceputul anului 2009 la Curtea de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie din Romania ca urmare a nerespectarii de catre OPCP a unor obligatii de plata dintr-un contract PHARE pentru livrarea si instalarea de calculatoare si software incheiat cu Ministerul Finantelor Publice. Prin sentinta s-a acordat o suma de circa 3 milioane de euro reprezentand parte din pretul contractului, precum si daune, dobanzi si cheltuieli de judecata.

Sentinta este importanta si prin prisma faptului ca instanta arbitrala a confirmat prevalenta principiilor de drept civil aplicabile incheierii contractului si indeplinirii cu buna-credinta a obligatiilor contractuale de catre furnizor asupra formalismului procedurilor PHARE.

Echipa bpv Grigorescu Stefanica a fost coordonata de catre Liz Minea (foto), avocat partener si i-a avut in componenta pe , avocat coordonator si Raluca Marcu, avocat asociat.

Sentinta a fost mentinuta de Inalta Curte de Casatie si Justitie din Romania, care a respins in mod irevocabil recursul la actiunea in anulare initiata de Ministerul Finantelor Publice si OPCP.

Siemens IT Solutions and Services a fost parte a grupului Siemens pana la 1 iulie 2011, asigurand solutii de tehnologie a informatiei si servicii pentru integrarea sistemelor IT. In prezent, compania poarta numele de Atos IT Solutions and Services si este parte a grupului international Atos ca urmare a unei tranzactii la nivel mondial intre Siemens si Atos ce a avut ca scop crearea unui campion european in domeniul IT.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri