Mihail Vlasov a fost achitat in dosarul in care era acuzat de interventii pentru promovarea in Parlament a unui proiect de act normativ prin care CCIR sa poate prelua Oficiul National al Registrului Comertului, decizia pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti, aceasta decizie nu este definitiva.

Judecatoarea Adriana Elena Bajan este cea care a dat decizia, aceasta a constatat ca "nu exista probe ca inculpatul a savarsit infractiuni". Sentinta poate fi contestata la instanta suprema, care va da o decizie definita in acest dosar, conform News.ro

Mihail Vlasov a fost trimis in judecata de procurorii DNA in acest dosar in iunie 2015, fiind acuzat ca in februarie 2013, in calitate de presedinte al Colegiului de Conducere al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, i-a cerut unui deputat sa promoveze un proiect de act normativ prin care CCIR sa poata prelua Oficiul National al Registrului Comertului.

Dosarul s-a judecat din iulie 2015 la Curtea de Apel Bucuresti, iar sentinta a fost data dupa noua termene de judecata si doua amanari de pronuntare.

Proiectul de act normativ era intitulat "Lege privind registratorii comerciali si activitatea de inregistrare in registrul comertului", iar initiatori au fost deputatii Aurel Vainer, Mircea Grosaru, Florin Iordache, Alina Gorghiu, Attila Marko si senatorul Klarik Laslo-Attila.

Procurorii sustin ca scopul era acela ca initiatorii sa-si convinga colegii de partid sa sustina proiectul. Mai mult, din discutiile interceptate de anchetatori rezulta ca Mihail Vlasov a intervenit pentru aceasta initiativa legislativa la parlamentari care erau si arbitri la Curtea de Arbitraj Comercial International, printre care Florin Iordache, Alina Gorghiu si Aurel Vainer.

Alina Gorghiu a fost si ea audiata in acest dosar

La ultimul termen de judecata, din 7 martie, a fost audiata ca martor co-presedintele PNL, deputatul Alina Gorghiu. Aceasta a aratat, in declaratia de martor, ca deputatul Florin Iordache i-a solicitat sa semneze propunerea legislativa privind activitatea de inregistrare in
Registrul Comertului, precizand ca initiativa legislativa nu i se pare una de natura sa genereze vreun prejudiciu.

Procurorii DNA il acuza pe Mihail Vlasov de dare de mita si de initierea unei campanii pentru obtinerea sprijinului politic pentru ca proiectul sa fie adoptat.

Intr-o discutie telefonica interceptata de anchetatori, Mihail Vlasov ii indica lui Florin Iordache parlamentarii care sa semneze propunerea legislativa, printre care sunt Alina Gorghiu, Ion Chelaru si Mircea Grosaru (decedat in februarie 2014).

Deputatul Alina Gorghiu a dat o declaratie de martor si in faza de urmarire penala a cauzei, in februarie 2015. Ea arata in declaratia data la DNA ca nu a discutat cu deputatul Mircea Grosaru despre initiativa legislativa, insa s-a intalnit cu acesta la Curtea de Arbitraj si a presupus ca a fost numit arbitru.

Procurorii au aratat, in rechizitoriu, ca Mihail Vlasov isi dorea adoptarea unui act normativ prin care Camera de Comert si Industrie a Romaniei sa poata prelua Oficiului National al Registrului Comertului, iar scopul era “controlarea veniturilor obtinute din activitatea desfasurata de Registrului Comertului”.

Mihail Vlasov i-ar fi promis deputatului caruia ii ceruse sustinerea pentru promovarea si adoptarea proiectului de act normativ, la cererea parlamentarului, ca il va numi arbitru in cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

"In baza intelegerii anterioare, inculpatul Mihail Vlasov a pus pe ordinea de zi a sedintei din data de 6 martie 2013 a Colegiului de conducere al CCIR cererea deputatului de acordare a functiei de arbitru, a supus votului membrilor colegiului si a votat alaturi de acestia numirea deputatului respectiv in functia de arbitru in cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa CCIR", au mai aratat anchetatorii.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri