Lucrarea „Maci”, probabil ultima opera de anvergura a artistului, aflata pe piata libera, ramane in maini private, intrand in colectia unui pasionat al artei, care a adjudecat-o la valoarea de 132.000 de euro, in cadrul unei licitatii organizate de casa Artmark.
Tabloul provine din colectia Tiberiu Puica si este o opera reprezentativa pentru perioada de maturitate artistica a lui Luchian, una dintre operele sale care a participat la cele mai multe expozitii in tara si in strainatate.

De asemenea, opera „Maci” este cea mai importanta lucrare a maestrului tranzactionata pe piata in ultimii 20 de ani. Evenimentul aparitiei pe piata a unei lucrari de Stefan Luchian, artist de prima marime, intemeietor al scolii romanesti de pictura, este rarisim, opera sa aflandu-se, in cea mai mare parte, in patrimoniu muzeal.

De la adjudecarea sa, pictura „Maci” a lui Stefan Luchian ocupa locul al doilea in clasamentul celor mai mari vanzari ale pietei romanesti de arta.

Licitatia Artmark in cifre:

Totalul vanzarilor: 310.815 euro
Rata de adjudecare: 74,4% din numarul loturilor si 94,47% din valoarea totala a preturilor de pornire
Numarul de loturi oferite: 43

Loturi adjudecate/neadjudecate: 32/11
Preturi maxime atinse in Licitatie:

1. ”Maci”, Stefan Luchian: 132.000 euro
2. ”Natura moarta cu narghilea”, Theodor Pallady: 57.500 euro
3. ”Cires in floare”, Hans Mattis Teutsch: 38.000 euro

Licitatia Artmark a propus lucrarile colectionarilor George Ivascu si Tiberiu Puica, printre care s-au mai numarat si opere semnate de artisti precum Iosif Iser, Samuel Mützner, Hans Mattis-Teutsch, Theodor Pallady, Octav Angheluta, Mircea Ciobanu, Ion Pacea sau Ion Alin Gheorghiu.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri