Omul de afaceri Dinu Patriciu a transferat participatia de 99,92% pe care o detinea la Adevarul Holding catre firma Fast Europe Media N.V., cu sediul in Olanda, potrivit unei notificari publicate in Monitorul Oficial.
In prezent, actionariatul Adevarul Holding este detinut de Fast Europe Media, cu o participatie de 99,92%, si de Adevarul Distributie SRL, cu un procent de 0,08%.

Mutarea se explica “prin ambitiile pe care aceasta companie le are in ceea ce priveste extinderea in estul Europei, in domeniul media”, a declarat Dinu Patriciu la The Money Channel.

“Adevarul Holding este detinut de o companie olandeza care isi propune sa isi extinda activitatile la nivel international. Asa poate fi listata pe o piata semnificativa”, a adaugat omul de afaceri.

De ce sa infiintezi un offshore? Afla dintr-o analiza Wall-Street.ro. Motivul cel mai frecvent, mai ales pe timp de criza, este scutirea de taxe si impozite, altfel spus reducerea costurilor si maximizarea profiturilor. Daca inainte investitorii nu prea se cramponau de o diferenta de 6 puncte procentuale in privinta impozitului pe profit (asa cum este cazul diferentei dintre Romania, cu 16% versus Cipru, cu 10%), acum orice procent conteaza.

Avantajele unor astfel de companii sunt procesul rapid de infiintare, flexibilitatea in gestionare (un capital varsat nu prea mare, costuri de operare reduse, adunarile actionarilor pot avea loc oriunde), birocratia redusa, sistemele bancare sigure, raportarea minima si confi dentialitatea (informatiile fi nanciare nu sunt facute publice).

Despre subiect a mai scris site-ul money.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri