Oficialii celor doua companii nu au precizat valoarea tranzactiei.

“Achizitia este in linie cu strategia globala a Ringier de dezvoltare in zona digitala, in special in sectorul transaction based al pietei online”, potrivit unui comunicat de presa al Ringier.

De altfel, Mihnea Vasiliu (foto), directorul general al companiei de presa, declara anul trecut ca Ringier este interesat de achizitii in zona digitala.

“Ne intereseaza zona de comert electronic”, afirma Vasiliu pentru wall-street.ro in august 2011, imediat dupa tranzactia cu Edipresse. El nu a spus atunci daca Ringier negociaza sau nu cu vreo companie, insa potrivit unor surse din piata, elvetienii au fost interesati de Okazii.ro, cel mai mare site de comert online din Romania, detinut de Netbridge Services. Tranzactia nu s-a materializat pentru ca suma ceruta de Andrei Siminel, managerul New Century Holdings, fondul american de investitii care detine Netbridge, ar fi fost prea mare.

Pe de alta parte, tranzactia dintre Ringier si EJobs Group vine la cinci ani dupa ce fondatorii site-ului de recrutare au vandut 30% din companie catre fondul american de investitii Tiger Global Management pentru o suma de peste 4,2 milioane de euro. Totodata, americanii cumparau atunci actiuni si in cadrul Neogen, compania care detine BestJobs.ro, presa catalogandu-i atunci pe fondatorii Ejobs.ro - Liviu Dumitrascu (36 de ani) si Daniel Tatar (34 de ani)- dar si pe Calin Fusu, proprietarul Neogen, ca “primii milionari din internetul romanesc”. Cele doua tranzactii au fost evoluate la peste 10 milioane de euro.

Negocierile pentru tranzactia dintre Ringier si Ejobs, site cu circa 1,4 milioane de vizitatori unici in februarie anul acesta, au inceput in urma cu cateva luni, iar cei de la Ringier au cumparat intregul pachet detinut de Tiger Global Management si majoritatea actiunilor detinute de catre Liviu Dumitrascu si Daniel Tatar.

Citeste si:

“Avem convingerea ca aceasta este directia potrivita pentru dezvoltarea eJobs”, a precizat Liviu Dumitrascu.

Dupa finalizarea tranzactiei, cei doi cofondatori ai EJobs Group vor ocupa functii de management in cadrul businessului care in 2010 a avut o cifra de afaceri de 1,98 mil. euro. In acelasi timp, compania a avut un profit de 1,04 mil. euro.

“Ejobs este o companie foarte profitabila si prin aceasta achizitie ne consolidam pozitia pe piata online romaneasca”, spune Mihnea Vasiliu, director general al Ringier Romania, un business de peste 19 milioane de euro si editorul a peste 30 de produse tiparite si online, printre care tabloidul Libertatea si revista Elle.

Portalul de locuri de munca eJobs.ro a fost lansat in 1999 de catre Liviu Dumitrascu si Lucian Despoiu ca un proiect al organizatiei studentesti Voluntari pentru Idei si Proiecte (VIP). Ulterior au fost cooptati in business Horia Nistor si Daniel Tatar. In 2005, Despoiu a iesit din Ejobs pentru a se ocupa de dezvoltarea Kondiment, unul dintre cei mai mari jucatori pe piata locala de marketing digital.

Tranzactia cu Ringier vine de asemenea la trei ani dupa ce Liviu Dumitrascu, Daniel Tatar si Mihai Seceleanu au vandut un pachet minoritar din Internet Corp, unul dintre cei mai mari publisheri online de pe piata locala si compania care detine site-uri precum wall-street.ro, Kudika, 9AM.ro, Kuponiada, catre fondul de investitii 3TS Capital Partners.

Casa de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a fost consultantul juridic al Ringier, in timp ce fondatorii EJobs Group au fost asistati juridic de Tuca Zbarcea & Asociatii.