"Breaking Bad" si "Modern Family" au castigat premiile pentru "cel mai bun serial-drama" si "cel mai bun serial-comedie" la cea de-a 65-a editie a galei Primetime Emmy, care a avut loc duminica seara, la Los Angeles, informeaza Reuters, citat de Mediafax.

Aceasta a fost pentru prima data cand productia AMC "Breaking Bad" a castigat premiul pentru "cel mai bun serial-drama", in timp ce este pentru a patra oara consecutiv cand "Modern Family" (ABC) castiga premiul Emmy pentru "cea mai buna comedie".

Cele mai importante premii din industria TV americana au revenit unei combinatii de productii noi si vechi si au pus in valoare tendintele care domina televiziunea in prezent - difuzarile pe telefoane mobile, platforme online etc.

Astfel, platforma de streaming online Netflix a obtinut premiul pentru cea mai buna regie (David Fincher), pentru thrillerul politic "House of Cards", difuzat exclusiv pe internet.

Veteranul producator HBO, care conducea in topul nominalizarilor cu 108 din peste 500, a dovedit ca este inca competitiv in industrie, unde intampina provocari din partea televiziunii prin cablu clasice si a internetului.

Jeff Daniels, care joaca rolul unui realizator TV in productia HBO "The Newsroom", a castigat premiul pentru cel mai bun actor intr-un serial-drama, in timp ce Claire Danes a obtinut premiul Emmy pentru cea mai buna actrita intr-un serial-drama, pentru interpretarea unui agent CIA suferind de personalitate bipolara in "Homeland".

HBO a castigat detasat si la categoriile dedicate miniseriilor TV, cu filmul despre pianistul Liberace - "Behind the Candelabra". Astfel, Michael Douglas a castigat premiul pentru cel mai bun actor, pentru interpretarea din acest film, unde apare alaturi de Matt Damon. "Behind the Candelabra" a mai castigat premiile pentru cel mai bun film TV si cel mai bun regizor in aceasta categorie - Steven Soderbergh.

Laura Linney a castigat premiul pentru cea mai buna actrita intr-un film de televiziune, pentru rolul din "The Big C: Hereafter" (Showtime).

In categoriile dedicate comediilor, Julia Louis-Dreyfus a castigat premiul pentru cea mai buna actrita, pentru al doilea an consecutiv, pentru rolul din productia HBO "Veep", iar Jim Parsons a castigat premiul pentru cel mai bun actor, pentru rolul din productia CBS "The Big Bang Theory".

Totodata, premiile pentru roluri secundare au revenit actorilor Ellen Burstyn, pentru "Political Animals" (film/ miniserie TV), James Cromwell, pentru "American Horror Story: Asylum" (film/ miniserie TV), Bobby Cannavale, pentru "Boardwalk Empire" (serial-drama), Anna Gunn, pentru "Breaking Bad" (serial-drama), Tony Hale, pentru "Veep" (serial-comedie) si Merritt Wever, pentru "Nurse Jackie" (serial-comedie).

Duminica seara au mai fost acordate, printre altele, premii Emmy pentru cel mai bun realiy-show ("The Voice", NBC), dar si cel mai bun program de varietati ("The Colbert Report", Comedy Central).

The Academy of Television Arts & Sciences, organizatorul galei Emmy, a acordat, duminica seara, premii pentru 26 de categorii. Alte trofee, grupate in 77 de categorii tehnice, reunite sub numele Creative Arts Awards, au fost decernate pe 15 septembrie.
In topul producatorilor, HBO conduce cu 27 de premii Emmy, urmat de CBS cu 16 premii, NBC cu 11 premii, Showtime cu 7 premii si ABC cu 4 premii.

In ceea ce priveste programele TV, "Behind The Candelabra" conduce in topul premiilor Emmy cu 11, urmat fiind de "Boardwalk Empire" - 5, "Cea de-a 66-a gala a premiilor Tony" - 4, "Saturday Night Live" - 4 si "The Big Bang Theory" - 3.

Premiile Primetime Emmy sunt acordate de Academy of Television Arts & Sciences, recompensand excelenta programelor de televiziune americane difuzate in prime time. Decernate in premiera in 1949, distinctiile au fost mult timp cunoscute sub denumirea de "premiile Emmy", pana la aparitia Daytime Emmy Awards, acordate pentru prima oara in anii 1970, iar cuvantul "primetime" a fost atunci adaugat in titulatura lor oficiala, pentru a elimina posibilitatea unor confuzii intre cele doua trofee.

Premiile Primetime Emmy se acorda, in general, in duminica ce precede debutul sezonului de toamna la televiziunile americane.

Gala este difuzata, prin rotatie, de cele patru posturi de televiziune majore din Statele Unite ale Americii - CBS, ABC, NBC si FOX. Anul acesta, evenimentul a fost difuzat de NBC.

Sursa foto: http://www.emmys.com/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri