Plenul reunit al Senatului si Camerei Deputatilor a respins, miercuri, propunerea ca Narcisa Iorga sa fie numita ca membru in Consiliul National al Audiovizualului (CNA), celelalte doua propuneri - Radu Calin Cristea si Gabriel Tufeanu - fiind aprobate.

Parlamentarii s-au exprimat asupra propunerilor de numire in CNA prin vot secret cu buletine. Candidatura Narcisei Iorga a inregistrat 36 de voturi "pentru" si 240 "impotriva". Radu Calin Cristea a obtinut 271 de voturi "pentru" si 65 "impotriva", iar Gabriel Tufeanu 265 de voturi "pentru" si 71 "impotriva".

Anterior, miercuri, comisiile de cultura ale Senatului si Camerei Deputatilor au dat aviz negativ cu privire la numirea Narcisei Iorga ca membru in CNA, celelalte doua propuneri - Radu Calin Cristea si Gabriel Tufeanu - primind avize pozitive.

La sfarsitul lunii septembrie, Narcisa Iorga a fost propusa pentru un nou mandat de membru titular in CNA, de presedintele Traian Basescu, iar Radu Calin Cristea a fost la randul sau propus pentru un nou mandat, de Guvern. Totodata, Guvernul l-a propus ca membru titular in CNA pe Gabriel Tufeanu.

Consiliul National al Audiovizualului si-a incheiat activitatea la sfarsitul lunii octombrie si o va mai putea relua abia dupa ce Parlamentul va numi noi membri in locul celor ale caror mandate au expirat, respectiv Narcisa Iorga, Cristina Trepcea, Radu Calin Cristea si Christian Mititelu. Pentru ca o sedinta a CNA sa poata sa aiba loc, Consiliul trebuie sa aiba un cvorum de opt din cei 11 membri numiti, potrivit Legii audiovizualului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri