Ringier Romania detine 70% din piata revistelor glossy pentru femei, conform celor mai recente date publicate de Biroul Roman de Audit Transmedia (BRAT) pentru perioada octombrie – decembrie 2014.

Primele trei locuri in topul celor mai vandute reviste glossy sunt ocupate de titlurile Grupului Ringier Romania in urmatoarea ordine: ELLE, Avantaje si Unica.

In Trimestrul IV 2014, volumul tirajului vandut de cele sase reviste glossy din portofoliul Ringier a insumat in jur de 163.000 de exemplare (70%), in timp ce principalul competitor, Burda, cu un portofoliu de cinci publicatii, a vandut un total de aproximativ 71.000 de bucati (30%). Mediafax Group, cel de-al treilea jucator in acest segment, cu doua titluri glossy in portofoliu, nu are publicate declaratiile de difuzare din motive administrative.

Primele trei locuri in topul celor mai vandute reviste glossy sunt ocupate exclusiv de trei titluri din portofoliul Grupului Ringier Romania, in urmatoarea ordine: ELLE, Avantaje si Unica. Revista ELLE este cea mai vanduta revista glossy din Romania. In perioada octombrie – decembrie 2014 a vandut peste 36.000 de exemplare, inregistrand si o crestere de 5% fata de trimestrul anterior al aceluiasi an.

In aceeasi perioada, Avantaje s-a clasat pe locul II in topul vanzarilor, insumand peste 33.000 de exemplare, un volum de vanzari dublu fata de principalul sau concurent, revista Femeia.

Revista Unica a vandut peste 28.000 de exemplare, dublu fata de Beau Monde si triplu fata de Marie Claire. Grupul Ringier Romania este cel mai important jucator in segmentul revistelor glossy pentru femei, cu un portofoliu format din sase publicatii: ELLE, Avantaje, Psychologies, Glamour, Viva! si Unica, dintre care primele cinci sunt titluri internationale.

Grupul Ringier este o companie media multinationala. Fondat in 1833, Grupul Ringier are investitii importante in print, statii de radio si productii de televiziune. Din portofoliul sau fac parte, de asemenea, numeroase platforme web si de telefonie mobila, precum si tipografii. Ringier este o companie elvetiana de familie cu sediul la Zürich.

Sursa foto: Reviste, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri