Documentarul Apusul Aurarilor a adus Cristinei Oancea, de la TVR, premiul pentru cel mai bun scenariu la categoria Ecologie, in cadrul Festivalului International de Televiziune de la Bar (Muntenegru), desfasurat intre 16 si 19 octombrie.
Juriul, alcatuit din membri din Ucraina, Serbia, Germania, Canada si Muntenegru, a motivat decizia sa prin constructia complexa a scenariului, care imbina tehnici de investigatie documentara profunda cu citate de fictiune, realizand o puternica legatura dramatica intre trecut si prezent.

Documentarul Apusul Aurarilor este parte a serialului documentar Aurul Apusenilor, de patru episoade, produs de Televiziunea Romana. Filmul descrie istoria mineritului de aur din Apuseni. Fara nici o intentie polemica, mi-am propus sa pun in valoare patrimoniul natural si istorico-antropologic al regiunii, ca si comunitatile rurale traditionale, o civilizatie amenintata cu disparitia, spune Cristina Oancea despre filmul care i-a adus premiul, pe care il considera fara ezitare cel mai important proiect la care a lucrat pana acum. Cristina Oancea lucreaza la acest proiect din primavara anului 2004.

Intre martie 2005 si ianuarie 2006 s-au facut mai multe filmari, in regiunea Apusenilor Auriferi, dar si in cele mai importante muzee de istorie si arheologie din tara. Echipa a fost completata de Ion Cristodulo (director de imagine), Octav Lungu (director de productie), Mioara Maftei (editor imagine), Eugenia Grigore (coloana sonora), Crina Bolboceanu (ilustratia muzicala) si prof. dr. Horia Ciugudean (consultant de specialitate). Tuturor le-am facut multe necazuri si le-am pricinuit multe nopti de nesomn. Sa le multumesc ar fi prea putin, nu pot decat sa sper ca rezultatul a meritat eforturile, spune Cristina Oancea despre echipa.

La a unsprezecea editie a Festivalului International de Televiziune de la Bar au concurat peste 90 de programe din 19 tari (Austria, Bosnia-Hertegovina, Italia, Iran, Canada, Romania, Elvetia, Grecia, Israel, Serbia, Turcia, Ungaria, Slovenia, Croatia, Cehia, Macedonia, Germania, Ucraina si Muntenegru), grupate in trei categorii - Documentar, Fictiune si Ecologie. Trofeul Maslina de Aur la categoria Ecologie a revenit unui filmul produs de TV Macedonia, iar Marele premiu a revenit productiei canadiene Hate Machine. De-a lungul editiilor precedente, Televiziunea Romana a obtinut numeroase premii la acest festival, fiind considerata un partener important, informeaza un comunicat al departamentului de comunicare din cadrul TVR.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri