In topul domeniilor din care provin femeile de succes din ierarhia realizata de revista "Capital", pe prima pozitie se situeaza managementul dupa care urmeaza mediul de afaceri, arta si literatura, lumea medicala, mass-media si femeile care practica profesiile liberale.

In editia pe anul 2006 a "Top 100 femei de succes" sunt prezente 34 de femei care ocupa functii in managementul unor companii. Clasamentul domeniilor cel mai bine reprezentate in top este continuat de mediul de afaceri, 26 de femei din top avand propria afacere, arta si literatura, cu opt reprezentante, lumea medicala, tot cu opt reprezentante, mass-media, sapte dintre femeile din clasament profesand in acest domeniu si profesiile liberale, cu sase reprezentante. Clasamentul este continuat de organismele internationale, patru romance clasate in top profeseaza in acest domeniu, invatamantul, sportul si diplomatia, cu cate doua reprezentante fiecare si politica, domeniu ce are o singura reprezentanta.

Anul acesta, in top au fost incluse 36 de nume noi. "Dintre numele noi, cele mai multe, 15, ocupa pozitii de top management in companiile in care lucreaza, iar 12 isi conduc propriul business. Industria comunicarii (marketing, relatii publice si publicitate) si sectorul financiar-bancar sunt domeniile din care provin cele mai multe reprezentante noi, opt si, respectiv, sapte", precizeaza un comunicat de marti al companiei Ringier, care editeaza revista "Capital".

Pe primul loc in aceasta editiei a "Top 100 femei de succes" se situeaza, la egalitate, gimnasta Nadia Comaneci si avocata Ana Diculescu-sova, senior partner al casei de avocatura NNDKP, care au obtinut cate 48 de puncte.

Criteriile care au stat la baza realizarii topului sunt: "reusita din 2006", care a avut o pondere de 50%, "cariera" si "implicarea sociala", care au cantarit cate 15% si "notorietatea" si "situatia financiara", care au avut cate 10% din ponderea deciziei clasamentului.

"Top 100 femei de succes" a ajuns la editia a IV-a, a fost tiparit in 68.000 de exemplare si este distribuite separat sau impreuna cu revista "Capital".

Saptamanalul "Capital" este editat de grupul elvetian Ringier, cel mai mare editor de presa scrisa din Romania. Acesta mai detine publicatii si in Elvetia, Serbia, Slovacia, Republica Ceha, Ungaria, China, Indonezia si Vietnam. Ringier a intrat pe piata mass-media din Romania in anul 1992 prin achizitia de actiuni la saptamanalul economic "Capital". Ulterior, compania si-a crescut portofoliul cu alte 15 publicatii, printre care "Evenimentul zilei", "Libertatea", "Libertatea pentru femei", "ProSport", "Compact", "Unica", "Bravo" si "TV Satelit".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri