Casa de discuri britanica EMI a anuntat ca va autoriza descarcarea intregului catalog muzical digital fara copyright, de pe portalul iTunes al corporatiei Apple.

Acordul nu acopera catalogul muzical deja existent pe iTunes, ceea ce inseamna ca melodiile Beatles, de exemplu, raman, deocamdata, inaccesibile pentru descarcarea gratuita, potrivit NewsIn.

Drepturile antipiraterie (Digital Rights Management, DRM) ii impiedica pe clienti sa copieze muzica pe care o descarca de pe internet pe un alt suport, precum aparatele muzicale de tip MP3 sau telefoanele mobile. Melodiile cumparate de pe iTunes nu functionau, pana in prezent, decat pe aparatul iPod al Apple si pe niciun alt aparat MP3.

Anuntul EMI a fost facut la sediul londonez al companiei, in prezentta directorului general Eric Nicoli si a directorului executiv al Apple, Steve Jobs.

Nicoli a declarat ca, din moment ce muzica va fi publicata pe internet fara protectii antipiraterie si va fi accesibila la o calitate superioara, decizia va reprezenta o "oportunitate care va relansa muzica pe internet si care ofera clientelei posibilitatea de a cumpara piese muzicale de o mai buna calitate si de a le asculta pe aparatul pe care doresc".

Jobs a estimat, pe de alta parte, ca vanzarea melodiilor fara drepturi antipiraterie "este pasul inainte de care avea nevoie industria discografica".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri