Antena 1 si Antena 3 vor transmite emisiunile la standardele CNN si BBC. Acest lucru devine posibil printr-o investitie majora intr-un sistem electronic de productie a stirilor Electronic News Production System.
Trustul de presa INTACT a anuntat finalizarea unei prime transe de investitii, in valoare de 10 milioane de euro, in noul newsroom pe care s-a creat platforma de stiri si actualitati pentru stirile posturilor de televiziune Antena 1 si Antena 3. Echipamentul este in prezent unic in industria televiziunii din Romania.

Investitia de 10 milioane de euro s-a axat in principal pe achizitionarea de echipamente si tehnologie de televiziune de ultima ora, ENPS (Electronic News Production System, sistem electronic de productie stiri pentru televiziune si radio).

Aceasta transa reprezinta o prima etapa dintr-o investitie totala de 15 milioane de euro pe care trustul de presa INTACT a alocat-o in acest an retehnologizarii centrelor sale de stiri si divertisment. Diferenta de cinci milioane de euro care vor fi investite in divertisment urmeaza sa fie finalizata pana in toamna acestui an.

Echipamentul este furnizat de Associated Press.

STANDARD PROFESIONIST.

Practic, in acest moment, Antena 1 si Antena 3 (post tv care urmeaza a fi lansat in curand) sunt dotate cu echipamente si tehnologie la standardele celor utilizate de CNN si BBC. "Antena 1 a fost un pionier al industriei de televiziune din Romania si cred ca realizarea pe care cu bucurie o anuntam astazi publicului nostru este cea mai buna dovada ca ne-am pastrat spiritul de deschizator de drumuri si, mai mult, de impunatori de standarde", a declarat Camelia Voiculescu, presedinte-director general la Antena 1.

"Investitiile in echipamente si tehnologie ne permit o trecere spectaculoasa la un cu totul alt sistem de productie de stiri de televiziune, o alta generatie si un alt proces, net superior nivelului existent pana acum in companiile de televiziune din Romania. Practic, vom putea transmite emisiunile catre telespectatorii nostri la nivelul si standardele CNN si BBC", a adaugat Camelia Voiculescu.

PERFORMANT.

Realizat pentru jurnalistii de televiziune si dezvoltat chiar de acestia, sistemul ENPS detine caracteristici speciale pentru realizarea scripturilor, pentru postprocesare, planificare, organizare a contractelor, mesaje instantanee, arhivare, utilizare monitorizata, capacitati de utilizare la distanta.

Suportul tehnic pentru Antena 1 si Antena 3 este integral digital, iar solutia tehnica aleasa va fi varf de tehnologie pentru cel putin cinci ani. Un alt punct forte in realizarea stirilor este o retea complet computerizata, care are la baza un server foarte puternic de stocare a datelor audio-video, Omneon. Intregul sistem este controlat si pilotat cu secunda atomica de un Master Controll Clock, primind informatia Universal Time Clock prin satelit.

STUDIOURI MAI MARI.

De asemenea, sistemul tehnic are deja suport pentru HDTV, televiziune cu transmisie de tip digital, care ofera o imagine si un semnal de calitate superioara. O data cu implementarea intregului proces de tehnologizare s-au alocat spatii noi cu suprafete foarte mari, complet redecorate, dedicate canalelor Antena 1 si Antena 3.

Noile studiouri acopera un spatiu de 600 de metri patrati, fiind dotate cu toate facilitatile. S-a creat de asemenea Studioul C, cu o suprafata de 200 mp, care va fi dedicat in exclusivitate talk-show-urilor.

Trustul de presa INTACT este condus in prezent de Camelia Voiculescu si este alcatuit din Antena 1, Antena 3, Radio Romantic FM si publicatiile Jurnalul National, Gazeta Sporturilor, Saptamana Financiara, 4WD, TopGear si Tango.

AVANTAJE

Beneficiile de care telespectatorii posturilor Antena 1 si Antena 3 se vor bucura in urma acestor substantiale imbunatatiri tehnologice vor consta intr-o crestere sensibila a capacitatii de acoperire a evenimentelor si a vitezei de reactie in fata stirilor de ultima ora.

De asemenea, datorita sistemului performant de playlist, stirile de ultima ora si de "grad zero" ca importanta si prioritate vor putea primi pozitia din desfasurator pe care o merita ca grad de importanta, proces care nu se putea face pana in prezent din pricina vechiului sistem de editare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri