Cantitatea de videoclipuri urmarite pe Internet in Statele Unite o depaseste cu mult pe cea a serialelor de televiziune sau a filmelor de lung metraj difuzate la televizor, potrivit eMarketer.
In topul preferintelor spectatorilor de emisiuni televizate se numara buletinele informative, stirile, clipurile scurte – bancuri, clipuri amuzante, trailere – sau videoclipurile muzicale.

Stirile sau evenimentele curente sunt urmarite de 61% din populatia americana, iar 57% se uita la televizor numai pentru acele momente scurte in care sunt difuzate gaguri sau clipuri amuzante. Trailerele sunt vizionate de 51% din americani, iar videoclipurile muzicale sunt vazute de 49% din populatia Statelor Unite.

De cealalta parte, showurile televizate, care au durata mai mare, sunt vizionate de doar 27% din americani, filmele de lung metraj de 14%, la fel si concertele sau desenele animate. Un procent de 22% revine altor emisuni care apar la televizor si care sunt urmarite de catre populatia din Statele Unite.

Intr-un mod ironic, cu cat audienta televiziunilor scade si devine mai fragmentata, cu atat Internetul castiga tot mai multi adepti care sa urmareasca showurile in acest mediu.

Intr-un studiu efectuat de David Hallerman, Senior Analyst la eMarketer sunt analizati factorii care duc la o convergenta inexorabila intre ceea ce se difuzeaza la televizor si ceea ce apare in videoclipuril de pe Internet, atat de urmarite de catre populatia americana.

Cu cat tehnologia evolueaza si problemele acestei ramuri sunt depasite, cu atat televiziunea computerizata va face conexiunea sa fie mai viabila si mai placuta pentru numarul mare de consumatori si cu atat se va extinde, atragand un si mai mare numar de utilizatori.

“Noul trend de a viziona clipuri pe Internet in locul celor de la TV, a aparut ca urmare a unor factori proeminenti: reteaua, televizoarele digitale si fragmentarea audientei,” a declarat Hallerman. “Fragmentarea forteaza, intr-un fel, consumatorii de televiziune traditionala, retelele si studiourile sa apara acolo unde audienta este in continua crestere,” a mai spus Hallerman.

Iar audienta creste vertiginos in mediul online. Un studiu al celor de la TNS realizat asupra celor care urmaresc anumite posturi de televiziune arata ca 50 % dintre cei chestionati nu se uita la TV pentru ca nu au indeajuns de mult timp, iar 42% si-au schimbat programul zilnic si de aceea nu mai pot acorda aceeasi atentie televizorului.

Ceea ce frapeaza insa, este faptul ca 35% dintre cei interievati au renuntat la televiziuni pentru a-si lua informatiile de pe Internet, 9% declara ca se uita indeosebi la programe sau videoclipuri care apar si in mediul online, iar 35% afirma, in mod surprinzator, ca nu este nimic interesant de vazut la televizor.

Potrivit unui studiu realizat recent de catre cei de la Deloitte, majoritatea consumatorilor din Statele Unite si-ar dori sa fie capabili sa-si conecteze televizoarele de acasa la Internet pentru a putea urmari diferite programe sau videoclipuri.

80% dintre cei cu varsta intre 13 si 24 de ani declara ca, astfel, computerul a devenit o sursa mai importanta de amuzament decat televizorul, si ca vor sa-si conecteze televizoarele la Internet pentru a putea urmari cu usurinta ceea ce vad in mediul online. Cei care fac parte din Generatia X (au intre 25 si 41 de ani) doresc in proportie de 66% sa se conecteze la Internet pe TVuri si afirma in proportie de 74% ca, spre deosebire de televizor, computerul a devenit mult mai utilizat pentru a urmari programe de divertisment.

“Cercetarile au demonstrat ca jumatate dintre consumatorii care urmaresc videoclipuri in Statele Unite au urmarit deja cel putin un videoclip de pe Internet,” a marturisit Hallerman.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri