European Media Investment (EMI) AG, o companie afiliata a ARBOmedia AG care controleaza mai multe titluri din presa locala, si Grupul de Firme Media Sud Europa au anuntat incheierea unui parteneriat strategic. Cele doua companii vor functiona ca un grup de presa, care tinteste afaceri de 15 milioane de euro pentru anul 2008.
“Vom pune impreuna resursele pe care le avem si vom crea un nou grup de presa. Am vorbit si am stabilit ca asa e mai bine pentru amandoua companiile si pentru viitorul nostru: sa ne unim fortele”, ne-a declarat Silviu Ispas, Managing Director EMI AG, companie cu orgini germane.

In prezent, EMI AG detine o retea de presa locala care include Ziarul de Iasi, Viata Libera Galati, Ziarul de Braila, Obiectiv – Editie de Vaslui, Monitorul de Alba, Monitorul de Cluj, Monitorul de Sibiu si Monitorul de Medias. Acestor titluri li se vor alatura cele trei publicatii editate de Media Sud: Curierul National, Gazeta de Sud si Gazeta de Olt.

In paralel, se urmareste dezvoltarea unei retele de tipografii, care va cuprinde cel putin cinci tipografii de ziar si doua de revista. Cele doua companii si-au propus extinderea si in zona audiovizuala. Potrivit lui Ispas, Media Sud lucreaza deja la un proiect in aceasta directie.

Pentru a-si indeplini toate aceste obiective, EMI AG si Media Sud isi vor redefini strategia de extindere a proiectelor de publishing, isi vor reorganiza sistemul de management al retelei de ziare, si, in paralel, se vor implica in activitati de dezvoltare de content TV, radio si online, folosind resursele ambelor grupuri si continuand politica de investitii.

Consolidarea se inscrie in strategia de dezvoltare a ambelor grupuri pentru perioada imediat urmatoare si va fi finalizata in vara anului 2008.

Managementul tuturor operatiunilor din Romania va fi asigurat o companie specializata, al carei presedinte va fi Bobby Paunescu si care il va avea ca director general pe Silviu Ispas. Acesta din urma va asigura si managementul strategic al activitatilor de TV, coordonate operational si executiv de Media Sud.

“Parteneriatul dintre ARBOmedia A.G. si Media Sud Europa marcheaza un moment-cheie in consolidarea mass-media locale din Romania. Experienta Media Sud Europa, editorul celui mai vandut ziar regional din Romania, dublata de cea a EMI A.G, care detine in portofoliu publicatii importante in opt orase mari din Romania, constituie o garantie pentru calitatea proiectelor pe care le vom dezvolta impreuna, in beneficiul milioanelor de cititori din intreaga tara”, a spus Bobby Paunescu, reprezentantul Grupului de Firme Media Sud Europa.

Silviu Ispas, reprezentantul EMI AG, a subliniat importanta acestui parteneriat in perspectiva dezvoltarii ulterioare a retelei: „Craiova, prin Gazeta de Sud – cotidianul regional cu cel mai mare tiraj din Romania – va deveni unul dintre cele mai importante centre regionale ale retelei dezvoltate pana azi de EMI, alaturi de centrele noastre deja existente la Iasi, Galati si Cluj. Noua retea va incepe dezvoltarea de produse noi comune, atat pe print, cat si pe content TV si online”.

Obiectivul EMI AG este de a detine participatii in companii care editeaza cotidiene locale in peste 20 de judete din Romania. In principal sunt vizate companii care au deja un parteneriat cu ARBOmedia Romania in domeniul vanzarii de spatiu publicitar. In strategia pe termen mediu sunt incluse achizitii de actiuni in cadrul altor editori locali deschisi la o astfel de cooperare, precum si lansarea de noi titluri locale sau nationale.

Grupul Media Sud Europa este compania care editeaza cotidianul regional cu cea mai mare circulatie din Romania, Gazeta de Sud, precum si cotidianul regional Gazeta de Olt. Media Sud Europa a preluat de curand si realizarea cotidianului economic Curierul National.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri