Thomson Reuters, compania media creata prin fuziunea Thomson si Reuters, va renunta la aproximativ 140 de angajati, ca urmare a planurilor de restructurare ale companiei, afirma persoane oficiale ale firmei citate de BBC News.
Astfel, pana in 2009, circa 5% din jurnalistii de la Thomson Reuters vor fi concediati, iar 1.500 de slujbe nu vor mai exista, datorita unei afaceri de 17 miliarde de dolari (10,9 miliarde euro), incheiate intre compania sus-mentionata si varianta englezeasca a agentiei de stiri Reuters.

Oficialii companiei nu vor sa comenteze pe baza acestor afirmatii, declarand doar faptul ca restructurarea de personal va fi facuta la nivel de divizie.

Thomson Reuters are un numar de 50.000 de angajati la nivel global, arata BBC.

Firma emergenta, listata la bursele de valori din Londra si Toronto, spera sa economiseasca suma de 750 de milioane de dolari (484 milioane euro)/an.

Revenind la concedierea de personal, mai multe surse au declarat ca jumatate din concedieri se vor face la nivel de continent european, conform BBC.

“Cand doua unitati similare si, in acelasi timp, rivale, se alatureaza, exista o tendinta generala de reevaluare organizationala, drept pentru care este nevoie de combinarea celor doua identitati ale companiilor intr-una singura”, afirma persoane abilitate ale companiei.

In strategia de dezvoltare a companiei, Thomson are in plan marirea ofertelor de media, prin crearea a 50 de posturi noi care sa se ocupe de site-urile financiare ale clientilor, sperandu-se, astfel, sa se amortizeze concedierile din firma.

Thomson Reuters depinde, din punct de vedere al profitului, de furnizarea stirilor si datelor financiare despre piete diferite, despre informatii curente despre traderi, bursa si banci.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri