Editia din 2008 a festivalului european de publicitate Eurobest, programata la Stockholm, in intervalul 1 - 3 decembrie, a adunat un numar record de inscrieri, respectiv aproape 6.000 de lucrari, din partea a 680 de agentii din 38 de tari, potrivit site-ului competitiei.
Numarul de inscrieri din acest an este cu 11% mai mare decat la competitia de anul trecut. Categoria cu cea mai surprinzatoare crestere fata de editia din 2007 este Sales Promotions, unde numarul de lucrari inscrise a crescut cu 87%, spre deosebire de categoria TV/Cinema, unde, la editia din acest an, au fost inscrise cu 8% mai putine lucrari.

Potrivit datelor centralizate de organizatori, cele mai multe inscrieri la categoriile festivalului sunt din Germania (1.359), pe locul doi situandu-se Suedia, cu 727 de intrari in competitie.

Categoriile cu cel mai mare numar de lucrari inscrise sunt Printul, cu un total de 1.677, urmata de Outdoor, cu 1.149, si de TV, cu 976 de lucrari.

Romania va participa la Eurobest cu 115 lucrari de la 20 de agentii.

Din cele zece categorii ale competitiei, (Print, Outdoor, TV/Cinema, Radio, Interactive, Direct, Integrated, Media, Sale Promotions si Design), Romania are cel mai mare numar de inscrieri la categoria Print (45), urmata de Outdoor, cu 19 intrari, TV- 18, in timp la categoria Sales Promo nu s-a facut nicio inscriere. Designul, cea mai noua categorie a competitiei, a atras din partea tarii noastre o singura intrare.

La editia din acest an a fetivalului, in juriului vor fi, in premiera, doi romani. Acestia sunt Razvan Capanescu, Creative Director la Publicis, si Corina Bernschutz, Inovative Director la Starcom.

"Mai discret decat Cannes-ul dar mai provocator ca abordare, Eurobest ne va rezerva surprize si reasezari valorice. cu un ochi la entry-uri si cu altul la seminarii, cu siguranta multe clisee vor fi spulberate si multe dintre tarile de la care probabil acum nu avem mai asteptari isi vor face o intrare notabila" a spus Teodora Migdalovici, ambasdor al festivalului Cannes in Romania.

Prima editie Eurobest, competitie dedicata problematicii comunicarii europene, avand aceeasi organizatori ca si festivalul Cannes Lions si Dubai Lynx, a avut loc in anul 1988.

Din 2008, Eurobest devine festival datorita organizarii de seminarii si conferinte. Tot din 2008 a fost introdusa o noua categorie de concurs, Design-ul.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri