Cel mai cunoscut cotidian financiar din lume, Financial Times, a hotarat sa inghete salariile angajatilor care castiga minimum 50.000 de dolari pe an si sa vanda actiuni, ca urmare a crizei financiare ce afecteaza clientii si advertiser-ii sai. Decizia referitoare la salarii va fi revizuita, cel mai devreme, in a doua jumatate a anului viitor.
"Ne descurcam bine fata de concurenta, insa, avand clienti si advertiseri afectati de criza, trebuie sa ne pregatim pentru vremuri dificile. Trebuie sa actionam din timp si decisiv pentru a reduce costurile, astfel incat sa ne putem sustine investitiile si succesul", a declarat directorul executiv al publicatiei, John Ridding, potrivit Reuters.

In completarea masurilor de reducere a impactului crizei, angajatii vor avea posibilitatea de a lucra doar trei sau patru zile pe saptamana, vor fi facute putine angajari, iar bugetele pentru calatorii si divertisment se vor restrange. Directorul executiv de la Financial Times nu a precizat daca masurile anti-criza se vor face si disponibilizari, informeaza NewsIn.

Potrivit firmei de consultanta Ender Analysis, jumatate dintre locurile de munca existente acum in media din Marea Britanie, adica aproximativ 200.000, vor disparea pana in 2013, pe langa miile pierdute deja de la inceputul recesiunii economice globale, citata de presa britanica. Cele mai multe concedieri se vor inregistra in randul marilor angajatori din presa scrisa, in special in presa regionala si la reviste, dar si la agentiile de publicitate.

In noiembrie, publicatiile The Independent si Independent on Sunday au anuntat ca vor renunta la 90 de locuri de munca, in timp ce peste 400 de angajati au parasit publicatii apartinand de Daily Mail si General Trust. Grupul media The Telegraph a anuntat, la randul sau, concedieri masive, insumand aproape 10% din departamentele editoriale, iar reprezentantii Financial Times au lasat sa se inteleaga ca vor recurge si ei, foarte curand, la reduceri de personal.

Nici in SUA lucrurile nu stau mai bine. Actiunile celebrei publicatii The Times au atins, la finalul lunii noiembrie, valori considerate ca fiind printre cele mai mici de la inceputul anilor '80, iar agentia de presa Associated Press (AP) a anuntat ca intentioneaza sa micsoreze cu 10% numarul angajatilor, pana in 2009. Wall Street Journal, New York Times si USA Today se confrunta si ei cu aceleasi probleme.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri