Adrian Sarbu (foto), proprietarul trustului de presa Media Pro, a fost numit presedintele grupului american Central European Media Enterprises (CME), care detine, printre altele, compania Pro TV, inlocuindu-l in functie pe Michael Garin.
Adrian Sarbu va ocupa functia de presedinte al CME incepand cu 1 ianuarie 2009, dupa ce Michael Garin a decis sa se retraga, pastrand insa functia de vicepresedinte al bordului companiei. Pe de alta parte, Adrian Sarbu va continua sa ocupe, in paralel cu noua pozitie, si functia de director operational al CME.

Michael Garin a ocupat functia de presedinte al grupului CME din anul 2004, in timpul mandatului sau compania reusind sa ocupe o pozitie importanta pe piata media din Europa Centrala si de Est si sa opereze 22 de retele.

“Adrian Sarbu a fost un partener al CME in Romania inca din anul 1995. In 2006 a fost numit director regional al grupului, un an mai tarziu devenind director operational. Pe toata perioada colaborarii noastre, Adrian Sarbu a demonstrat abilitati de conducere exceptionale. Astept cu nerabdare evolutia grupului sub conducerea noului presedinte”, a declarat Ronald Lauder, fondatorul CME si presedintele bordului.

“CME ramane pe maini foarte bune. Cea mai mare mandrie pe care o pot avea sunt cei 3.500 de angajati. Mostenirea mea va ramane construirea unei companii care uneste oameni din sapte tari-Bulgaria, Cehia, Croatia, Romania, Slovacia, Slovenia si Ucraina”, a adaugat Michael Garin.

CME este o companie media care detine retele in sase tari din centrul si estul Europei, cu o populatie totala de aproape 90 de milioane de locuitori. Grupul detine televiziuni in state precum CroaĹŁia (Nova TV), Cehia (TV Nova, Nova Cinema, Galaxie Sport), Romania (Pro TV, Pro TV InternaĹŁional, Acasa TV, Pro Cinema, Sport.ro, MTV Romania), Slovacia (TV Markíza, Galaxie Sport), Slovenia (Pop TV, Kanal A) si Ucraina (Studio 1+1, Studio 1+1 International, Kino, Citi).

CME este listat la bursa electronica NASDAQ si la Bursa de Valori de la Praga, sub simbolul CETV.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri