Numarul de utilizatori din Statele Unite care au vizitat cel putin una dintre cele mai citite 10 editii online ale ziarelor americane a ajuns in decembrie la 40,1 milioane, ceea ce se traduce printr-o crestere de 16% fata de aceeasi luna din 2007, a anuntat compania de cercetare Nielsen Online.
Site-ul The New York Times, NYTimes.com, ramane cea mai citita publicatie online in luna decembrie, inregistrand 18,2 milioane de vizitatori unici, in crestere cu sase procente fata de aceeasi perioada din 2007.

USA Today (USATODAY.com) ocupa pozitia doua, cu 11,4 milioane de vizitatori unici, adica un avans de 15%, urmat de The Washington Post (washingtonpost.com), cu 9,5 milioane de vizitatori unici, in crestere cu 12%, si Los Angeles Times (LATimes.com), cu 8 milioane de vizitatori unici, plus 73% fata de ultima luna din 2007.

Ziarul Wall Street Jounal (WSJ.com) a raportat o crestere anuala a numarului de vizitatori cu 34%, pana la 7,2 milioane de utilizatori, in timp ce tabloidul american Daily News (dailynews.com) s-a remarcat prin cel mai impresionant avans, inregistrand 5,9 milioane de vizitatori unici in decembie, in crestere cu 99% fata de anul anterior.

Topul celor mai citite publicatii online de business, in luna decembrie


Un singur site al unui cotidian, Boston.com, oferit de The Boston Globe, a inregistrat un declin in numarul de vizitatori, a anuntat Nielsen Online. Numarul de vizitatori unici ai Boston.com a scazut cu 6% la 4,1 milioane de vizitatori unici.

Nielse Online a mai anuntat ca numarul de vizitatori pe site-urile primelor 10 ziare americane a crescut, in luna decembrie, cu 27% de la an la an la 252,7 milioane de vizitatori.

“Noua din zece site-uri ale ziarelor au cunoscut o crestere anuala pozitiva”, a declarat Chuck Schilling, cercetator la Nielsen Online, citat de presa internationala.

“In ciuda problemelor curente pentru industria ziarelor traditionale, oamenii viziteaza site-urile ziarelor din ce in ce mai des pentru a fi la curent cu evenimentele”, a declarat acesta.

“Provocarea de azi pentru editorii de ziare este sa invete cum sa capitalizeze citorii online activi si sa transforme cresterea lor in venituri”, a adaugat analistul.

Nielsen Online a anuntat ca Google ramane cea mai vizitata adresa web in luna decembrie,
atragand 133,8 milioane de vizitatori unici in Statele Unite, urmata de Microsoft (126 milioane) si Yahoo! (118 milioane).

De asemenea, Nielsen Online a lansat cifrele pentru media de utilizare a Internetului in luna decembrie.
Un utilizator de Internet din Statele Unite s-a logat in medie de 59 de ori pe luna, a vizitat 108 domenii diferite, a vizualizat 2.353 pagini si a petrecut mai putin de un minut (55 secunde) pe fiecare pagina.

Topul celor mai accesate publicatii online din SUA
Pozitie Publicatie Vizitatori unici - dec. 07 (mil.) Vizitatori unici - dec. 08 (mil.) Evolutie procentuala
1. NYTimes.com 17,1 18,1 6%
2. USATODAY.com 9,9 11,4 15%
3. washingtonpost.com 8,4 9,4 12%
4. LA Times 4,6 7,9 73%
5. Wall Street Journal Online 5,4 7,2 34%
6. Daily News Online 2,9 5,8 99%
7. Chicago Tribune 3,9 5,2 35%
8. New York Post 2,8 4,5 60%
9. Boston.com 4,3 4 -6%
10. San Francisco Chronicle 2,7 3,5 26%
Sursa: Nielsen Online
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri