Societatea Romana de Televiziune (SRTv) a cumparat servicii de telefonie mobila in valoare de 588.235 de lei (fara TVA) de la Vodafone, fara licitatie, sub pretextul ca serviciile respective pot fi furnizate doar de compania respectiva.
Potrivit site-ului guvernamental de licitatii, negocierile intre SRTv si Vodafone au avut loc fara anunt de participare, sub motivul ca "serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive legate de protejarea unor drepturi de exclusivitate". Conform Legii achizitiilor publice, aceasta inseamna ca firma are drept exclusiv pentru serviciile respective, potrivit NewsIn.

Biroul de presa al SRTv a informat NewsIn ca nu s-a facut licitatie "din motive tehnice", pentru a nu se pierde numerele de telefon deja folosite de angajati ai televiziunii publice. Exclusivitatea se refera, potrivit Biroului de presa al SRTv, la portabilitatea numerelor de telefon, care nu ar fi fost in vigoare la data incheierii contractului.
Altfel spus, reprezentantii televiziunii publice spun ca s-a ales Vodafone pentru ca unii salariati sa isi pastreze numerele de telefon din aceasta retea.

Conform site-ului guvernamental de licitatii publice, contractul a fost atribuit Vodafone Romania S.A. pe 3 noiembrie 2008. Serviciul de portabilitate a numerelor de telefon mobil a devenit operational pe 21 octombrie 2008 si fusese anuntat public cu mult inainte de aceasta data.

Portabilitatea numerelor este un serviciu destinat utilizatorilor de telefonie care permite abonatilor sa pastreze numarul de telefon atunci cand schimba furnizorul de servicii de telefonie. Se pot porta numerele de telefonie fixa, mobila si numere speciale precum cele din categoria 0800 sau 0900. Portarea se face doar in cadrul aceleasi categorii (fix-fix, mobil-mobil).

Presedintele SRTv, Alexandru Sassu, nu a putut fi contactat pentru a-si spune punctul de vedere.
Solicitata, la randul sau, de NewsIn sa-si exprime punctul de vedere legat de acest
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri